Vurderer du å skaffe deg motorvarmer?

Når kulda kommer og bilen får startvansker er det fristende å skaffe seg motor- og kupèvarmer. Hvilke fordeler gir det egentlig?

Startvansker

Mange har sikkert opplevd startvansker på bilen når det er kaldt, hvorfor skjer dette? Grunnen er blant annet at batteriet mister effekt jo kaldere det blir. Ved 0° har batteriet generelt sett allerede droppet til 65% effekt, ved -18° har effekten falt til 40% og ved -30° er batterieffekten helt nede på 18%. (Tall fra Defa) Det betyr at batteriet ikke gir så mye startstrøm til tider som bilen trenger for å våkne til liv etter en kald natt.

Tips: Når du først får start på bilen; sørg for å kjøre en litt lengre tur slik at batteriet får mulighet til å lade seg opp igjen.

Slitasje på bilen

De fleste motoroljer må opp i en viss temperatur før de fungerer som de skal, med lave temperaturer trenger bilen lengre tid før yteevnen er maksimal. Det slites derfor mer på motoren i det tidsrommet før oljen har maksimal yteevne. Kaldstart er hardt for motoren og kan tilsvare slitasjen som ved mange mils kjøring.

Tips: Sørg uansett for at bilen din har motorolje av god kvalitet og at det er en olje som er riktig til din bil. Vi hjelper deg selvfølgelig med å finne riktig motorolje. Les mer om motoroljens og dens oppgaver her.

Miljøvennlig

Det er mer besparende for miljøet å bruke strøm for å gi bilen nødvendig varme enn det er å starte bilen og la den gå på tomgang til den er varm. Det reduserer avgassutslipp samt at du sparer drivstoff.

Tips: Om du har motorvarmer, så sørg for å bruke tids-timer for å unngå at motorvarmeren drar mer strøm enn nødvendig. En motorvarmer trenger ikke stå lengre enn maks 3 timer og det er ofte nok med ca 2 timer ved -15°.

Komfort

Det er også mye mer behagelig å sette seg inn i en oppvarmet bil; du kan senke skuldrene og konsentrere deg om trafikkbildet i stedet for å sitte og hutre.

Les mer om Bilvarme på Defa sine sider.