Pigg eller piggfritt?

Pigg eller piggfritt? Det er ofte det store spørsmålet når man skal kjøpe nye vinterdekk.Les mer her før du bestemmer deg.

Pigg eller piggfritt?

Mange sverger til piggdekkene fortsatt, men det har skjedd veldig mye på utviklingen av gode vinterdekk uten pigg. 

Pigg er best på is!

Ja, det er det ingen tvil om, men hvis vi ser på kjøreforholdene generelt, så er is det vi er minst borti i løpet av vinteren. Det er ikke sikkert det stemmer for der du bor, så det kan hende at piggdekk er riktig for deg og dine behov, men er du usikker, så er det bedre at du spør.

Ikke kjør med hjul som er utslitt

Dette gjelder selvfølgelig for alle typer dekk. Det hender at vi får inn kunder som har kjørt på piggfrie dekk og som gjerne vil gå tilbake til piggdekk. Dette er ofte fordi de har kjørt en sesong for lenge på de piggfrie dekkene, de har kjent at grepet har blitt dårlig og de tror det er dekktypen sin feil. Veldig ofte er det ikke noe galt med dekkene i seg selv, de er bare blitt kjørt med for lenge. 

Piggfrie dekk er ikke helårsdekk

Ikke alle tenker på at når vinteren er over, så skal man over på sommerdekk, også når man kjører piggfrie dekk. Vinterdekk har ikke samme gummiblanding eller egenskaper som det sommerdekk skal ha, så pass på å bytt til sommerdekk når vinteren er over.

Vi har både pigg- og piggfrie dekk!

Vi har selvfølgelig stort utvalg av begge deler, og det er testvinnerene fra Nokian som vi først vil anbefale:

Piggdekk: Nokian Hakkapeliitta 9

Piggfri: Nokian Hakkapeliitta R3 (Nyhet!)